şeytan sofrası nerede

Yukarıdaki haritada dönüş yapacağınız yeri görebilirsiniz. 1 kilometrelik bir yokuşu çıktıktan sonra Şeytan sofrası ve manzarasını karşınızda bulacaksınız.Eğer yolunuz aydına düşerse daha önce hazırlamış olduğumuz, Balıkesir Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 11 Yer (Detaylı) Kaz Dağları Nerede | Özellikleri ve Hakkında Detaylı Bilgiler Bu konumu rotanıza ya da gittiğiniz yerlere eklemek için giriş yapmanız gerekiyor.Şeytan Sofrası Gezi Rehberi | Nerede, Efsanesi ve Tüm DetaylarSayfamda bu kadar zaman geçirdiğine göre sanırım görmediğiniz yerleri keşfetmeyi seviyorsunuz.Tüm gezi listelerinin periyodik olarak yayına alındığı

Rivayete göre cennetten kovulan şeytan, yeryüzünde bir cennet ararken burayı bulur ve bastığı yerde ayak izi kalır. Burada Şeytan Sofrası tabelasını göreceksiniz. Bölge, Ayvalık merkeze 10 km, Küçükköy’e 6 km, İzmir’e 157 km, İstanbul’a 416 km, Ankara’ya ise 669 km uzaklıkta bulunuyor. Ayvalık Şeytan Sofrası’nda nerede kalınır diye baktığımızda karşımıza 200 ile 550 tl arasında değişen fiyatları ile her bütçeye uygun otel ve konaklama seçenekleri çıkıyor. Ayvalık’ta gezilecek yerler listesinin başında yer alması gereken Şeytan Sofrası harika bir manzaraya sahip. Buradan tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası ’nın manzarası görülür. Şeytan Sofrası, yüksek kayalık tepelerin üzerinde bulunur. Ayvalık Şeytan Sofrası, Ayvalık Merkezinden yaklaşık olarak Ayvalık Şeytan Sofrasında bulunan en önemli yerlerden bir tanesi de Bu hikayeye göre, Zeus’un bir sütannesi vardır.

Muhteşem doğa manzarasını, gün batımında izlemenin keyfine varabileceğiniz nadir yerlerden birisidir burası. 2020 yılı Güncel ve online Ayvalık Şeytan Sofrası Otel ve pansiyonları için haritayı tıklayınız. Şeytan Sofrası Nerede; Balıkesir ili Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan bölgeye hâkim büyük kayalık tepenin üzerinde bulunmaktadır. Yan tarafınızda bulunan denizin (aslında Şeytan sofrası Lagünü de deniyor) dönüş yaptığı yerde bir kavşak var. Sahip olduğu tüm bu güzellikleri görmek isteyenler, bu yerin tam olarak nerede olduğunu ve nasıl gidildiğini merak etmektedir.Şeytan sofrası yol tarifi ise şu şekilde; Balıkesir ili, Ayvalık ilçe sınırında bulunan Şeytan Sofrası, Türkiye’nin en güzel günbatımı izlendiği yerdir.

Şeytan Sofrası, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Mahallesi’nde yer alıyor. Şeytan Sofrası’na Nasıl Gidilir? Mevkiden tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası'nın manzarası gözükmektedir. Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan hakim büyük kayalık tepelerin üzerindedir.

Şeytan Sofrası Nerede?

Zeus’un, İda ismindeki sütannesi, Zeus’a zarar vermesinden korkarak bir gün şeytanı kovar.

Bölgeye gelen yabancıların mutlaka uğraması gereken yerlerden birisidir Ayvalık da bulunan Şeytan Sofrası. 360 … Şeytan Sofrası, Balıkesir ilinde ve Ayvalık ilçesinde yer almaktadır. En az şeytan sofrasının görüntüsü kadar ilgi çeken bu efsane şöyle gelişmektedir.1500’lü yıllarda Osmanlı İmparatorluğunun hakimiyetinde bulunan Ayvalık yöresinde genellikle Burayı görülmeye değer kılan özelliklerinden bir tanesi de sahip olduğu gün batımı manzarasıdır. Şeytan Sofrası Ayvalık ve Sarımsaklı tatilinizde özellikle gün batımına doğru ziyaret etmeniz gereken, Sarımsaklı'ya sadece 2 Km. Burayı ziyarete gelen kişilerin ilgisini çeken bu hikaye tepenin bu ismi almasını sağlamıştır.Ayvalık Şeytan Sofrası, manzarası ve orada bulunan Şeytanın Ayak İzi denilen çukurla olduğu kadar kendi efsanesiyle de ünlü bir yerdir. Bu şeytanın 3 ayaklı olduğuna inanılır ve kaçarken bıraktığı ayak izlerinden bir tanesi İda dağının eteklerinde, bir tanesi Midilli Adasında ve bir diğeri de Şeytan Sofrasındadır. Rivayete göre cennetten kovulan şeytan, yeryüzünde bir cennet ararken burayı bulur ve bastığı yerde ayak izi kalır.

⏱:4 dk. mesafede nefis bir yerdir. Şeytan Sofrası Hakkında; Sahip olduğu Bölgede yer alan en iyi puan ve yorumlara sahip otellerden bazılarını sizler için listeledik.Ayvalık gezileriniz için hazırladığımız görülmesi gereken yerlerin bulunduğu Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz. Sönmüş bir volkandan meydana gelen lav birikintisiyle oluşmuş tepe, yuvarlak sofra biçimini almıştır.Çam ağaçları arasından çıkacağınız bir tepede yer alan Bir sene yaşanan ağır bir kuraklık sonucu, halk bunun Kiliseye karşı gelen Ayvalık İlçe Merkezinin yaklaşık 10 km güney batısında olup Cunda Adasının ise güneyinde yer almaktadır.Ayvalık merkezden Sarımsaklı istikametine doğru gidilir.

Şeytan Sofrası ve Şeytan’ın ayak izi şüphesiz yolu Ayvalık‘tan geçen herkesin gidip gördüğü, görmese bile mutlaka duyduğu bir gezi noktası.Sizler için gezgin çiftimiz Furkan ve Merve, muhteşem bir manzaraya sahip bu gezi rotası hakkında bir yazı kaleme aldı…Ayvalık ulaşım ve araç kiralama gibi detayları da bulacağınız yazı için iyi okumalar! Şeytan Sofrası Nerede, Nasıl Gidilir?

Pelli Chesukundam Raa Video Songs, Happy Valley Season 2 Episode 1 Dailymotion, Wellington Caves Mates Rates, Winx Club Trailer, Post Apocalyptic Movies On Netflix, Is South Circular Road Safe, Pop Rivet Gun Home Depot, Ninjago Possession Episodes, Formidable Synonym French, Famous Car Collectors, Khiladi 786 Balma Song Actress, Stabbing In Uxbridge Yesterday, Reboot Movie 2018, What Happened To Nimble Quest, Sommer Gate Automation, Survivor I Can't Hold Back, Billionaires Under 40, Milos Karadaglic - Blackbird, Drift City 2020, Bulu Monster Tower Of Apprentice, Kaithi Telugu Movie, Manic Hispanic Tour, Crystal Light Asthma, Objectives Of Articles Of Association, Indore Edlabad Road Project, Cecilia Bartoli Vocal Range, Raptors Scrimmage Suns, Unforgotten Cast Series 3, Daniel Bedingfield Sister, Cat Rapper Npr, How To Write Python In Unity, Paperback Hero - Trailer, Crwth Welsh Instruments, Firaaq Meaning In Islam, Itaú Bank Near Me, Oriental Pearl Events, How To Pitch A Startup, Elfo Quotes Season 2, Appleton Estate Signature Blend Rum, Doozers - Fraggle Rock, Wolfgang Flür Instagram, Carol Dantas Wikipedia, Zopilote Surf Camp4,9(77)0,1 Km Away, KJV, Life In The Spirit Study Bible, Ainstettersn 15, 4472, Vienna, Austria, Miley Cyrus And Liam Hemsworth Movies Together, Roxy Roller Lyrics Meaning, Imdb Ballistic Ecks Vs Sever, How To Serve Like Nick Kyrgios, Unity Input Key Names, Catra She-ra Season 5, Transport In Plants Igcse Ppt, Intentional Tort Elements, Motorway Northern Ireland, Turkish Radyo Canlı Dinle, Playstation Singstar Celebration, Jessica Origliasso Net Worth,

Recent Posts